Left top

Rick

Sara Spoelstra

Lars
Rick Keijzer Sara Spoelstra Lars Scholten
In het werk voor de expositie Sub-Surface zit voor de meeste deelnemers een uitdaging in de combinatie van samenwerking en vaardigheden. Alle verschillende vaardigheden die worden gebruikt zijn minstens zo divers als de personen die het werk creëren.
SubSurface News Subsurface event info Subsurface Philosophy SubSurface Supervision SubSurface Participants Sponsoren Pers dossier
Rick Keijzer: Event manager - curator Sara Spoelstra: Public Relations Lars Scholten: Event Support
Voordat Rick Keijzer aan de universiteit afstudeerde volgde hij een vaktechnische opleiding goudsmeden. Hierna volgde twee studiejaren op de Rietveld Academie. Wat hem opviel was dat de ideeën over schoonheid, evenwicht en materiaal die hij had opgedaan op de vakopleiding hem op de conceptuele academie eerder tegenwerkten dan hielpen.
Omgekeerd werd vanuit de vakopleiding kritiek geuit op de academie, waar al het werk slecht gemaakt zou zijn en esthetische aspecten niet meewogen. Deze tegenstelling tussen conceptueel en toegepast, hoog en laag heeft hem sindsdien beziggehouden. Het heeft er nu toe geleid dat Rick een groep kunstenaars en vormgevers bij elkaar heeft gezocht die open staan voor een gezamenlijk project.

rick@sub-surface.nl

In de afgelopen 1,5 jaar dat Sara Spoelstra voor Bureau Broedplaatsen werkte – eerst als stagiaire, later als freelance projectmedewerker – is de veelzijdige ‘broedplaatsenpraktijk’ haar na aan het hart komen te liggen. Met veel belangstelling sloeg zij hier het talent en de tomeloze ambitie van de nieuwe Amsterdamse generatie kunstenaars en creatieve ondernemers gade en zag dat zij bij de ontwikkeling van hun creatieve carrière vooral veel steun putte uit de fysieke nabijheid van elkaars expertise. De ambitie van Subsurface om juist voor deze generatie een gelijksoortige ontmoetingsplek te scheppen, heeft dan ook haar volledige sympathie. Momenteel bevindt Sara zich in de slotfase van haar MA Algemene Cultuurwetenschappen. Een HBO diploma journalistiek heeft zij al op zak.

sara@sub-surface.nl

Al tijdens zijn opleiding op het Grafische Lyceum Amsterdam begon Lars Scholten zich te specialiseren in 3D animaties, interactieve presentaties en websites.
In 2003 startte hij als freelancer het bedrijf CyBear, en begon twee jaar later als docent 3D producer op het College of MultMedia in Amsterdam.
Tegenwoordig geeft Lars presentaties in het 3D animatiepakket Cinema 4D. voor verschillende evenementen. Hij werd door Maxon (de makers van Cinema 4D) als een van de eerste in Nederland gecertificeerd als Maxon Certified Trainer.

lars@sub-surface.nl

 

 
rightSideTop