Left top
Michiel Verwey
Michiel Verweij
rick_01
Industrie wasteland II
rick_02
Reuzenrad wasteland II
 
michiel_03
Zonder titel
michiel_04
Zonder titel
back
Terug
SubSurface News Subsurface event info Subsurface Philosophy SubSurface Supervision SubSurface Participants Sponsoren Pers dossier
Minibio: Michiel Verweij

Michiel Verweij (1978) studeerde in 2009 af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Beeldende Kunst. Hij exposeerde eerder werk in HVA-Leeuwenburg en in de Galerien Vriend van Bavink en Galerie LWW in het centrum van Amsterdam.
Als autonoom kunstenaar werkt hij met behulp van tekeningen, video en sculpturen vanuit zijn woonatelier aan zijn onderzoek naar woeste gebieden of wastelands.
‘Het beeldend onderzoek naar ongeremde gebieden in het Nederlandse verkavelde en geregelde landschap is een belangrijke drijfveer achter mijn werk.

De drift tot het constant willen afbakenen van de ruimte om ons heen ervaar ik in tegenstelling tot de fantastische woeste en ongebreidelde werelden die ik vind in films, comics, games en boeken. De zogenoemde wastelands uit deze bronnen bieden soms meer vrijheid omdat zij meer tot de verbeelding spreken en meer lichamelijke en geestelijke vrijheid lijken te bieden. Aan de hand van foto’s van industrieterreinen, vuilnisbelten en bouwputten en het werk wat daaruit voortkomt probeer ik die twee uitersten te combineren binnen mijn proces.’

Naast zijn carrière als beeldend kunstenaar richtte hij in 2006 Stichting S/ash met een algemene doelstelling ten behoeve van (amateur)kunst in Amsterdam. In dat jaar organiseerde hij ook het festival Zomerstop wat werd gehouden in de Desmet. Met behulp van de stichting zijn sindsdien al eerder verscheidende projecten tot stand gekomen in het kader van beeldende en podiumkunsten.

 

 
rightSideTop