Left top
Isabel Alonso
Isabel Alonso Pola
isabel_01 isabel_01
  isabel_03 isabel_04 back
Terug

 

SubSurface News Subsurface event info Subsurface Philosophy SubSurface Supervision SubSurface Participants Sponsoren Pers dossier
Minibio: Isabel Alonso Pola

Isabel Alonso Pola is geboren in Asturias, in het groene noorden van Spanje. Al toen ze vier was, is haar gezin verhuisd naar het zuidelijke Tenerife. Daar groeit ze op en studeert Beeldende Kunst aan La Laguna Universiteit. In het laatste jaar kiest ze voor de bijzondere lithografie ateliers van de Antwerpse Hogschool voor de Kunsten.
Gespecialiseerd in grafische technieken en anatomie concentreert ze zich op het ontwerpen van fantastische wezens en maakt ze ook haar eerste pop.

Na haar opleiding verhuist ze naar Londen. Naast tweedimensionale beelden experimenteert ze met materialen om poppen te maken. Op een zomer komt ze in Nederland. Ze doet mee aan “Mobiele Zwerfarchitectuur”, een social straatkunstproject bij De Parade. Na drie zomers op de Parade besluit Isabel in Nederland te blijven.
Ze volgt verschillende masterclasses (marionetten bij Peter Pasov, stop-motion bij de NIAF ) in Dordrecht.
Poppen van haar waren te zien op de UitMarkt 2008, bij een instalatie met verhaal en op tv in opdracht van Arie Koomen.
Ze heeft gespeld met haar eerste marionette in Café Ik (de Parade), en later in het duo PanOcle (Stukafeest en openpodia van TheaterBellevue en het Ostadetheater). Tegerwoordig doet ze mee aan de Object- en Poppentheateropleiding van Unima en heeft haar atelier op het WG terrein in Amsterdam. Om haar werk te zien ga naar www.isabelalonsopola.eu

 

 
rightSideTop