Left top
studio
SubSurface News Subsurface event info Subsurface Philosophy SubSurface Supervision SubSurface Participants Sponsoren Pers dossier
Over Subsurface

De term Subsurface (onder het oppervlak) is het uitgangspunt van de tentoonstelling en tevens de opdracht die wordt meegegeven aan de deelnemers als leidraad voor het maken van de werken voor de expositie.

Aangezien het een multi- disciplinair project betreft, is het handhaven van één opdracht een manier om structuur te geven aan het geheel.
Het uitgangspunt Subsurface is op vele manieren te interpreteren, en hierdoor zeer geschikt voor het stimuleren van zowel conceptueel ingestelde kunstenaars als opdracht gerichte ontwerpers.

Subsurface is een term met vele lagen, zowel letterlijk als figuurlijk, en geeft houvast zonder dat het te bindend werkt op het creatieve proces.

Het eerste idee voor een tentoonstelling met dit thema ontstond in 2003, onder initiatief van o.a. Jaap Schoen, en heeft destijds geleid tot een kleinschalige expositie in een ruimte op de Ruyterkade.

Subsurface is een multidisciplinair project waar mensen uit verschillende creatieve beroepen aan meewerken. Door het bijeenbrengen van deze verschillende disciplines kan een gevarieerde expositie ontstaan, evenals een kans voor mensen om interdisciplinair samen te werken.

Hierdoor ontstaat een divers geheel waarin naar een interessante menging van media, concept en vormgeving wordt gestreefd.

Voor de expositie worden door de deelnemers nieuwe werken gemaakt, waarbij alle media kunnen worden gebruikt. Van een aantal deelnemers is een selectie gemaakt uit eerdere, ongeëxposeerde werken.
De expositie zal feestelijk worden geopend met een borrel, waarbij de aangesloten dichters zullen voordragen.


 

 
rightSideTop